Even terug in de tijd:

In april 1992 van de vorige eeuw, kwam Tine Mason op het idee om een vrouwenkoor op te richten met hulp van Ineke Nelissen.

De dames benaderden het Schildershonk en er werd een overeenkomst gesloten om 1x per week 2 uur te repeteren. Al snel waren er 30 aanmeldingen, meer dan het aantal van 26 van tevoren was opgesteld. De koorleden betaalden vier gulden per avond. De dirigente, Gemma van Spanjen werd daarvan betaald en ook moest er één gulden afgedragen worden aan het Schildershonk.

Nu, 26,5 jaar later betalen we….iets meer, zijn we een paar dirigentes verder, hebben een eigen repetitieruimte, maar zingen nog steeds met nét zoveel enthousiasme. De naam van ons koor betekent, veelkleurig. Nou dat zijn wij!

De reden dat we niet exact ons 25 jarig jubileum vieren, komt omdat onze vorige dirigente Alzheimerkoren ging begeleiden en het bestuur dus op zoek moest naar een nieuwe dirigente, die wij vonden in Olga Werner, een zeer bevlogen, enthousiaste vrouw die ons met veel humor, op zijn tijd streng, wat echt  wel nodig is met zo’n 35 dames  het plezier van gezamenlijk zingen bijbrengt.  Wij zijn dan ook heel erg in onze sas met haar, zij haalt het beste in ons naar boven.

En dan nu dus ons jubileumconcert! We vinden het heel leuk, dat de twee dochters van Tine Mason onze eregasten zijn. Inmiddels hebben we ook Rieneke, lid vanaf het eerste uur in het zonnetje gezet.

Op de Beursvloer hebben we een leuke deal gesloten met Jumbo Molenvliet, in ruil voor blokjes kaas en plakjes worst voor onze afterparty, geven wij op 10 of 11 mei 2019 een Moederdagoptreden in Jumbo Molenvliet. Ook wil ik graag onze andere sponsors bedanken, Cultuurplatform Woerden, Jumbo Stef  Bijlsma, Muziekhandel Dick van Vliet, Bloemisterij Cees Pels, Snackpoint De Brink, Karsemeijer Kaas en Viva la Fun.

 

De Droomreis van De Colores:

In één avond hadden wij een uitverkochte zaal, dus we gingen voorzichtig denken aan twee optredens op één dag.

En ja hoor, ook onze tweede is uitverkocht.

“Het begon eigenlijk met een droom! Met de nieuwe dirigente Olga Werner brak er een nieuwe periode aan.  Ze dachten, wat nou, als we over 2 jaar met ons 25 jarig jubileum niet een typisch…beetje statisch concert neerzetten, maar er echt een show van maken met frisse hippe nummers, dansjes misschien wel, wat solo’s en een beetje humor erin.  Zo geschiedde en die droom is geboren!! “aldus Bas van Brecht …onze gastspreker (zoon van een van onze zangeressen Joke).

Ons koor met OLGA …AAN HET ROER!!!

Begeleiding van Tamar Spierenburg (piano, gitaar) en Dick van Vliet  (dwarsfluit, cajon).

Liedjes over dromen, liefde, bekend uit musicals, samen zingen met publiek, gevoelige en ook swingende liedjes,  special “I will follow him “ compleet in nonnenoutfit met prachtige solo door Ellen en als afsluiting “An Irish Blessing”.

Tot slot nam Marion Stolwijk onze voorzitter het woord om iedereen te bedanken….”natuurlijk onze gastspreker Bas, onwijs bedankt , maar in het bijzonder … een ovationeel applaus voor Olga  want zij heeft ons zoveel vertrouwen gegeven, dankzij haar hebben we met elkaar iets moois kunnen neerzetten.”

 

EN NU OP NAAR DE AFTER PARTY!

Met ons enthousiaste publiek en het  “Duo De Gasten“  was het gezellig napraten, borrelen met kaas, worst en bitterballen met een dansje hier en daar.

Het was een mooie afsluiting van een prachtige dag.